Poussins med rosmarin och citron, 2 portioner

 2 poussins (små kycklingar, mellan 400-750 g och endast 28 dagar gamla)

100 g mjukt smör 

finhackad persilja

1 vitlöksklyfta, pressad 

1 citron, skalet av

 rosmarin

1 vitlöksklyfta, delad i 4 bitar

 salt and peppar

 olivolja 

Skär ett snitt i skinnet över brösten och skapa en liten ficka längs med bröstet. Blanda det mjuka smöret med vitlök, persilja, citronskal, salt och peppar. Fördela smöret mellan de fyra fickorna och fyll dem. Tryck sedan i en bit vitlök och en kvist rosmarin i varje ficka. Salta och peppra runt om. Hetta upp lite olivolja i en ugnsfast stekpanna (inga plasthandtag) och stek kycklingarna ca 3 minuter på varje sida på medel-hög värme eller tills de fått fin färg. Ställ sen in stekpannan i ugnen i 15-20 minuter i 200 grader. Kontrollera att fåglarna är klara genom att skära ett snitt vid låret. Köttet ska vara genomstekt och köttsaften klar.

 

Fast här kommer ett recept på kakor! Drömmar med svampsmak!

Gör Karl Johan-drömmar

Härliga kakor.

Det här behöver du till 20 kakor:

75 g smör

1 ¼ dl socker

½ dl rapsolja

2 msk finkrossad torkad karl johan, shiitake eller goliatmusseron

2 ¼ dl mjöl

½ tsk hjorthornsalt

Gör så här:

Vispa smör och socker pösigt.

Tillsätt oljan under omrörning.

Tillsätt svampen.

Blanda mjöl och hjorthornssalt och rör ned med resten.

Låt degen vila i kylskåp i ca 30 min.

Sätt ugnen på 150o C.

Forma runda bollar och grädda i ugnen i ca 20 min